Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lysande nyårskonsert i Själevads kyrka

Tvåhundratjugo personer fick vara med om en lysande nyårskonsert i Själevads kyrka på nyårsafton där Ulf Nordwall och Maria Bervelius satt samman ett program med eget material kryddat med fyra starka inlånade låtar.

Konserten började med ”A Child is Born” av Thad Jones. När allt var över och kyrkan var i det närmaste tömd fick jag uppenbarelsen att jag fått vara med om födelsen av Nordwalls Trio med pappa Kenneth Nordwall, sonen Ulf Nordwall och ”Ö-viks egen Ella Fitzgerald” Maria Bervelius.

Den egentillverkade musiken var så professionellt gjord att den tål att framföras i ännu större sammanhang och på nya platser förslagsvis till påsken.

Ulf Nordwall spelade i preludiet sin egenkomponerade ”Memory of you” på kyrkorgeln för att sedan förflytta sig till koret. Först ”A Child is born” av Thad Jones på flygeln och sedan ”Come Sunday” på orgeln.

Efter Duke Ellingtons mäktiga musik i ”Come Sunday” kändes det befriande att få lyssna till Ulf Nordwalls ”Dans på sommaräng”, ”I min famn”, ”Marias sång” och ”Catwalk” där Maria Bervelius som skrivit texterna skötte presentationerna på ett inspirerande sätt.

Efter Billie Holidays relativt tunga ”God Bless the Child” kom ånyo lättsam musik skriven av tandemparet Ulf Nordwall/Maria Bervelius varefter det blev instrumentalt ”Anthem” ur Chess på kyrkorgel.

Så kom kvällens höjdpunkt, den nykomponerade ”Visa från Höga Kusten” som beskriver allt det vackra i vår hembygd. Höga kusten drog Maria Bervelius hem från Norrköping liksom många andra hemvändare.

Det var dock inte dags att gå hem då konserten var slut då den entusiastiska publiken först ville ha ett extra nummer. Det fick bli Judy Garlands ”Over the rainbow” ur filmen ”Trollkarlen från Oz”.

Ingen lämnade kyrkan oberörd av den variationsrika musiken som strömmat ut i den välfyllda kyrkan under en timmes tid. Att varva egen skriven lättsam musik med tyngre inlånad blev ett lyckokast på nyårsafton 2019 för Nordwalls Trio.

Kjell Larsson

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel