Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyckat midsommarfirande på Murberget

Midsommaraftonens firande på Murberget i Härnösand blev ett lyckat arrangemang. Fint väder, massor av glada firare och trevlig stämning.

Annons

Starka armar reste snabbt och smidigt den vackert pyntade stången på tunet framför Murbergskyrkan och dansen kunde börja.

Många hade tagit med sig filtar eller annat att sitta på för att fika, njuta, kanske hoppa med i dansen eller bara må gott.

Folkdanslaget Öbackaringen är ute på resa just nu och kunde därför inte medverka den här gången. Visst märktes det att de duktiga dansarna saknades, men det blev bra ändå.

En trio bestående av Mats Fagerberg på fiol samt Janne och Barbro Grafström räddade det musikaliska arrangemanget på ett mycket bra sätt. Janne spelade på ett vanligt dragspel och Barbro frambringade sköna toner på sitt durspel.

Dansen leddes av den outtröttlige Knapp Bertil Eriksson. Man undrar hur orkar detta 61- åriga fenomen klara av detta. Naturen har också varit vänlig med Knapp Bertil som förlänats en röst som verkar klara det mesta.

Snabbt bildades flera ringar och glädjande nog kunde det konstateras att en hel del invandrare deltog.

Våra seder vid midsommarfirandet måste kanske upplevas som konstiga. De nya svenskarna verkar dock tycka att det är roligt att skutta runt en stång med blommor på och sjunga om grodor som varken har öron eller svansar.

Det var många som dansade och sjöng, ” Gå runt en midsommarstång, ”Prästens lilla kråka”, ”Tvätta dina kläder” och de andra välkända och älskade visorna.

Efter dansen fortsatte programmet med säcklöpning och annat skojigt.

Regnet höll sig dessbättre borta även om det ibland såg lite hotfullt ut på himlen.

Tack Murberget för att bra arrangemang.

Uno Gradin

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel