Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyckad allsångsfinal

Det blev en lyckad allsångsfinal på Murberget i Härnösand.
Närmare 1000 personer hade trotsat vädergudarna och letat sig dit för att sjunga allsång och se bröderna Rongedal.

Dagens allsångsledare var Lars T. Johansson och för musiken stod kapellmästare Björn Hedström tillsammans med BH-bandet. Publiken fick bland annat stämma upp i låtarna "Tre trallande jäntor" och "Sommaren är kort", vars text passade extra bra då regnet äntligen hade lagt sig tills allsången började.

Efter den inledande allsången kom bröderna Rongedal in för att framföra sitt första set och de showade friskt. Förutom sång levererade de en del dans och skojfriska kommentarer ifrån scenen. Under deras uppträdande fick publiken exempelvis höra Björn Skifs låt "Härligt, härligt men farligt" en vacker tolkning av Ted Gärdestads "Himlen är oskyldigt blå" samt en dansant version av Earth, Wind and Fires "September".

Torsdagens allsångsfinal får ses som mycket lyckad och publiken hoppas säkerligen på att traditionen återkommer nästa sommar.