Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Luuk gör andra säsong av "På Spåret"

Det fanns en period när Ingvar och Björn klädde ut sig till Tintin...

Kristian Luuk spånar idéer.

På fredag sänds premiäravsnittet av "På spåret" - men redan nu är det klart med en andra säsong.

Bara dårar rusar in.

Men Kristian Luuk kunde inte bry sig mindre.

Arbetet med andra säsongen av "På spåret" har redan påbörjats.

Vi kommer definitivt göra det nästa år igen. Det är klart. Jag tycker att det finns ett värde i att göra samma grejer längre. Publiken hinner vänja sig och man själv hittar de sista finurliga vridningarna på grejer. Det här med att lägga ned saker mitt i en säsong känns väldigt nervöst och rastlöst, säger Kristian Luuk, och fortsätter: Det finns något roligt i att ta något befintligt och skruva på det. Det är som produktutveckling, jag är ju en gammal handelsekonom.

Igenkänning

Men inför nypremiären av "På spåret" kommer tittarna att känna igen sig.

Vi har inte förändrat någonting. Det är precis som innan. Det finns något fint och ovanligt i att man låter saker vara som de var. Det finns ett värde i det. Det är svårt att starta ett nytt program som har gått i 20 år.

Med sig har han kompisen Fredrik Lindström.

Duons vänskap grundlades med 3 000 busringningar i radioprogrammet "Hassan".

Jag har saknat honom. Vi jobbade intensivt ihop när vi busringde. Det var vårt jobb. Vi gick till jobbet med våra små väskor och busringde. Vi ringde till Jarl Kulle, sa "bajs" och lade på luren. Det var en helt ny värld för oss båda. Sedan har vi inte setts i jobbsammanhang på 15 år, säger han. Han är ett geni. Jag hade honom i åtanke från första början. Han var min och redaktionens drömdomare.

Du är van forma din program själv - hur är det att jobba med ett inarbetat format som "På Spåret"?

Det är lättare att vara kreativ inom ramar än att få ett blankt papper, "gör ett kul program till hösten". Men det har varit en gemensam diskussion. Ska vi byta ut något moment? Men vill vi ändra fler grejer så gör vi det nästa år.

Spånar på nya program

Samtidigt planerar Kristian Luuk nu nya tv-satsningar vid sidan om "På Spåret".

Jag har ett par programidéer. Tanken med mitt avtal med SVT är att jag ska göra andra grejer än "På Spåret". Vad det kan vara? Jag gillar att prata med folk på ett softare sätt, som "Videokväll med Luuk"... Det var otroligt roligt och skönt.