Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lustig på bättringsvägen

Annons

Mikael Lustig bars ut på bår i lördags.

Läge för oro?

Han har till och med slängt kryckorna. Jag är hoppfull inför fredag, säger förbundskapten Erik Hamrén.

Celticbacken skadade foten i helgens ligamatch och tvingades lämna planen.

Det såg riktigt illa ut på tv, men när jag frågade honom i dag så sa han att han var okej, säger Adam Johansson, en av de tänkta kandidaterna att ersätta. Men det är klart jag är redo att hoppa in om det skulle vara så. Jag har ju varit med i landslaget under en längre tid, även om jag inte varit med hela tiden, och har spelat internationellt. Jag är ju ganska stabil, bra defensivt och ganska bra offensivt. Men nu verkar ju inte Lustigs skada vara så allvarlig.

Mot Irland saknas redan Andreas Granqvist (avstängd) och skulle Lustig missa matchen blir det ännu en gång en nykomponerad backlinje.

Erik Hamrén igen:

Jag vill inte spekulera. Jag räknar med att han (Lustig) spelar. Blir det inte så får vi titta på andra lösningar, säger Hamrén.

TT: Har du någon spelare som är beredd att ansluta till truppen om det visar sig att Lustig inte kan spela?

Vi får se om vi löser det inom gruppen. Vi har alternativ. Om vi tar in en ny eller inte får vi se.

Landslaget möter Kazakstan i Astana bara några dagar efter matchen i Dublin. Under denna landslagssamling ska inga spelare behöva försvinna i sista stund på grund av barnafödsel.

Tror inte vi behöver tänka på det den här gången, Kim (Källström) blev pappa härom dagen och övrigt så vet jag ingen annan just nu. Jag hoppas att det inte blir lika rörigt som det var i juni.

Då kom och gick spelare på grund av både det ena och andra och AIK:s backveteran Nils-Eric Johansson satt plötsligt på ett plan till Wien och kvalmatchen mot Österrike.

Hamrén säger sig ha startelvan mot Irland så gott som klar för sig.

Det är en och annan position jag funderar extra på.

Mer läsning

Annons