Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lundqvist: Nu är det upp till bevis

Annons

Den tunga tiden var jobbig men lärorik.

Henrik Lundqvist är en starkare person.

Och tillbaka som en världsmålvakt.

Det här ska bli kul. En ny utmaning.

Lundqvist var en av hjältarna i Turin för snart åtta år sedan. Guldet i finalen mot Finland och firandet och hyllningarna efteråt sticker fortfarande ut som några av karriärens kronjuveler.

Så varför inte en till?

Vi siktar på guld, men det är viktigt att vi fokuserar på i morgon först. Jag ser inte längre än så, säger han efter Tre Kronors tisdagsträning i matcharenan Bolsjoj.

Pirr i magen

Lundqvist, som står mot Tjeckien på onsdagskvällen, erkänner att det pirrar i magen.

Det gäller att vara på tå och använda det till något positivt. Alla kommer från lite olika spelsystem. Det gäller att vi diskuterar, både i fem mot fem men speciellt i boxplay, så att vi vet hur vi ska spela. Det handlar om att vi kommer överens om hur vi ska göra. Det är vad vi använder de här (första) dagarna till.

Om han står alla matcher är oklart.

Det får vi se. Det är inget jag lägger mig i. Vi har en dialog. Det hänger helt och hållet på hur schemat blir. Och det vet vi inte förrän vi har resultaten.

En ny utmaning

I höstas var "King Henrik" för första gången ifrågasatt i New York Rangers.

Säsongen började väldigt tungt, det gjorde den. Jag kom ifrån mitt spel lite. I december började jag ta rätt beslut, självförtroendet började komma tillbaka. Det var en kombination av tekniska bitar och hur jag tänkte. Det var en ny erfarenhet, en av de tyngre perioderna i min karriär. Men man lär sig. Det är skönt att ha gått igenom det och hitta tillbaka till sin nivå.

Inför OS har NHL:s hemsida rankat målvakterna i turneringen. Lundqvist är nummer 1.

Jag vet inte vad den baseras på, men det har känts bra de senaste sex, sju veckorna. Men nu börjar det om. Ny turnering, nya lagkamrater, större is, ny utmaning. Det går inte att falla tillbaka på vad man gjort de senaste månaderna. Nu är det upp till bevis på en annan scen.

Mer läsning

Annons