Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lundqvist: "En skön match"

Annons

Seger - men samtidigt en hel del att göra till slut.

Henrik Lundqvist var nöjd efter Tre Kronors OS-premiär mot Tjeckien.

Jag tycker att det var en skön match, säger den svenske hockeymålvakten.

När Erik Karlsson klippte in 4-0 i början av den andra perioden såg det ut som att Henrik Lundqvist skulle få en ganska lugn onsdagkväll på jobbet i Sotji.

Så blev det inte.

Två snabba reduceringar tog tjeckerna tillbaka in i matchen.

Det kändes som en väldigt behaglig match, men sedan vände det lite i andra och de fick över all energi på sin sida. Vi började ta lite utvisningar och fick jobba hårt tycker jag, säger Lundqvist.

"Åker in i mig"

Han var inte helt nöjd med att 2-4-målet - inprickat av legendaren Jaromir Jagr - godkändes trots att Tomas Plekanec var inne i målgården.

Han trycker in vår spelare (Niklas Kronwall) som åker in i mig och båda står i målgården. De brukar vara ganska hårda på den regeln internationellt, säger Lundqvist. Det är viktigt att man inte blir irriterad och tappar fokus där. Jag kände just när de gjorde andra att nu är det viktigt att vi tar nya tag - för får de trean kan det bli riktigt jobbigt.

Lundqvist pepprades med 15 skott i slutperioden, men Rangers-keepern stod i vägen för allt och visade inga tecken på att ha problem med omställningen till stor rink.

"Spelade som jag ville"

Det är klart att när de får lite mer tid så vill man nästan komma ut lite, men jag försöker stå bak och göra som jag brukar. I tredje spelade jag precis som jag ville, och även i starten kändes det bra. Det var rätt skönt att få jobba in känslan lite.

Trots en del skönhetsfläckar i spelet är tre poäng en svensk smakstart på OS.

Det gick inte perfekt och det är lite det man vill ha i början, säger Lundqvist. Vi måste lära känna varandra, och saker kommer bara bli bättre. En bra start, helt klart.

Mer läsning

Annons