Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lundqvist avgjorde för Frölunda

Annons

I fredags var Joel Lundqvist en blåslagen förlorare, efter att ha fått ett skott i ansiktet mot Leksand.

På söndagen gjorde han Frölundas avgörande 4-3 mot Linköping i sista minuten, med sitt första mål för säsongen.

Joel Lundqvist, lagkapten och landslagsman, är hjärtat i Frölundas lag. Det har sagts och skrivits ofta. Men hösten har varit tung för den hårt arbetande centern. Inget mål och bara tre assist i de 18 första matcherna. Därför var segermålet mot Linköping extra skönt.

Skönt att få in en puck, liksom. Jag vet inte om jag ska skratta åt att det gått så lång tid. Jag kände i de tio första matcherna att jag inte var där jag ville vara, spelmässigt. Det var riktigt kasst, rent ut sagt. I de tre, fyra senaste matcherna har jag känt lite mer bett i åkningen i alla fall, säger Joel Lundqvist, som på måndagen åker till Tre Kronors samling inför Karjala Cup.

Han ser flera anledningar till sin ovanligt klena höst, bland annat att han haft problem med ryggen.

Jag hade inte trycket i åkningen, och fick lägga om träningen lite också inledningsvis. Jag hade inte bettet, och då blev jag inte samma hot heller. Nu tar jag mig in på mål på ett annat sätt, säger Lundqvist, och passar snabbt på att berömma kedjekamraterna Dick Axelsson och Alexander Wennberg.

Pucken som träffade Lundqvists käke i förra matchen kunde tagit värre. Han spelade med ett extra skydd mot Linköping, utan besvär.

Nu är det lugnt. Svullnaden har gått ner bra. Jag hade en himla tur att pucken träffade mig platt, säger Lundqvist.

Hans segermål kom med 48 sekunder kvar, sedan Linköpings Jesper Pettersson blivit utvisad. Det var en spännande match, där lagen turades om att ha ledningen. Men en "tajt" match var det ändå inte, enligt Linköpings tränare Roger Melin.

Frölunda var klart bättre matchen igenom. Jag vet inte vad vi höll på med. Vi slängde puckar omkring oss och ville inte vara med i matchen, kändes det som långa stunder, säger Roger Melin.

Melins Linköping har nu förlorat sju raka bortamatcher, och föll dessutom med 0-5 hemma mot Modo senast.

Vi har inte lyckats spela det spel vi är bra på i de två senaste matcherna. Formen har väl pekat lite neråt, så uppehållet som kommer känns ganska bra, tycker Melin.

Mer läsning

Annons