Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Luleå vinnare även i elitserien

Annons

Före jul tog Luleå hem European Trophy.

På annandagen spräckte laget en fyra matcher lång förlustsvit i elitserien.

Detta efter lagets sjätte raka seger mot Växjö.

4-1 slutade matchen i en utsåld Vida Arena.

Luleås första vinst i elitserien sedan slutet av november. Däremot kom det ju segrar i European Trophy, där laget blev mästare den 16 december.

Klart det var en fjäder i hatten för många spelare. I framtiden hoppas vi ha nytta av att vinna den turneringen, kommenterade Thomas Berglund, lagets assisterande tränare. Det var första gången man var med om att vinna något, även om det inte är så stort i Sverige än. Vi körde stenhård träning på juldagen, men det kändes förvånansvärt lätt nu, sade Niklas Fogström.

Efter att Kim Hirschovits inlett målskyttet mot Växjö tidigt i den första perioden stötte just Fogström in 2-0 till sitt Luleå.

Var bara att peta in den, sade han.

Ett effektivt och tätt Luleå, som snurrade runt på fyra hela femmor, utökade ledningen med ytterligare två mål (Chris Abbott och Lukas Kilström) innan Björn Karlsson reducerade för Växjö.

Ett hemmalag som skapade få chanser. Men medan de brände frilägen och misslyckades med att näta i powerplay tog Luleå tillvara på sina chanser.

Vi gör ingen fantastisk match, men vi gör målen och det är skillnaden, konstaterade Thomas Berglund.

Sam Hallam, tränare i Växjö, vars lag hade fyra raka hemmasegrar innan uppehållet:

Vi saknar lite spets över lag och gör några små misstag som Luleå är bra på att utnyttja.

Det innebär att Luleå har tagit samtliga 18 poäng de sex senaste inbördes mötena, där tre av matcherna är från förra säsongen. Lagets målskillnad på dessa är 22-6.

Här har vi haft lätt mot dem, men vi har inga drömmotståndare, log Niklas Fogström. Vi kommer vinna mot Luleå någon gång, skrattade Sam Hallam.

Luleå klättrade i och med de tre poängen förbi HV71 i tabellen och är nu tvåa, en poäng bakom Skellefteå.

Växjö är fortsatt kvar på nionde plats, men i och med att åttan Frölunda besegrade Rögle på straffar med 2-1 är laget sex poäng efter den sista slutspelsplatsen, med 22 omgångar kvar.

Avståndet till kvalseriestrecket är dock oförändrat, åtta poäng.

Mer läsning

Annons