Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Luleå till final i European Trophy

Annons

Luleå svarade upp mot favoritskapet och tog sig på lördagen till final i European Trophy-ishockeyn efter 2-0 mot Vienna Capitals, utan att direkt övertyga spelmässigt.

Vienna Capitals, tränat av förre Färjestadstränaren Tommy Samuelsson, toppar visserligen den österrikiska ligan, men Luleå var ändå klar favorit i semifinalen i Wien. Men ett lågt matchtempo och svag intensitet gjorde att österrikarna inledningsvis stod emot riktigt bra.

Det var först i mitten av andra perioden som Luleå lyckades med att skapa något egentligt spelövertag. Återigen var det norrbottningarnas förstakedja med bröderna Abbott och Joonas Vikho som låg bakom det mesta framåt, tempohöjningarna var tydliga när kedjan var inne på isen och Vienna Capitals fick då svårt att följa med i de snabba spelvändningarna.

Ändå dröjde det till en bit in i tredje perioden innan backen Lukas Kilström kunde ge Luleå ledningen. Österrikarnas jakt på reducering kom av sig efter att Vienna Capitals lagkapten Benoit Gratton först fick en femminuters utvisning följt av matchstraff. Luleå hade därefter en ganska komfortabel resa resten av tredje perioden och kunde även utöka till 2-0 genom Toni Koivisto med tre minuter kvar att spela.

Mer läsning

Annons