Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Luleå tappade ledningen igen

Annons

I november förlorade Luleå fem matcher i SHL-hockeyn efter tappade ledningar.

Mot Leksand på onsdagskvällen var det dags igen. Dalalaget kvitterade med en dryg minut kvar och avgjorde till 3-2 i förlängningen.

Det känns inte bra, sade tränaren Thomas Berglund. Spelarna är inte mer än människor och visst kan det smyga sig in i huvudet på dem att vi tappat ledningar. Det är ofrånkomligt, sade han.

Mötet mellan Leksand och Luleå var det tredje mellan lagen under säsongen och som vanligt var det jämnt ända in i kaklet. De två tidigare matcherna fick avgöras med straffar, facit: en seger vardera till lagen.

Det är två lag som inte släpper till chanser och då blir det tufft och jämnt, sade Johan Ryno som avgjorde för Leksand när han slog in en retur i förlängningen.

Dessförinnan hade Mikael Johansson lyckats kvittera i en rörig situation när Leksands målvakt Oscar Alsenfelt lämnat kassen i slutet av tredje perioden.

Luleå ledde med 2-1 inför slutrundan.

Jag tror alltid att vi har chansen att vinna och den inställningen har hela laget. Ett måls ledning är ingenting i hockey och vi har ofta spelat vår bästa hockey i tredje perioden när vi varit med i matchen, sade Johan Ryno.

Jacob Blomqvist, som gjorde Leksands första mål, i numerärt överläge i första perioden lyfte sånär in pucken i mål via köksvägen efter en halv minut i förlängningen. Men det förmodade målet underkändes efter videogranskning.

Luleå kom till spel med tre nyckelspelare som varit skadade. Men Johan Franssons, Per Ledins och Niklas Olaussons comeback satte inga djupa avtryck i inledningen.

I andra perioden visade dock Johan Fransson varför han varit så saknad av fansen sedan knäskadan den 16 oktober mot HV71.

I ett numerärt överläge skottade han från sin backposition in pucken med ett lurigt skott som smet förbi Leksandsmålvakten i slutet av perioden.

Stjärnbacken gick ned på knä och jublade i kapp med publiken, 4 533 personer efter 2-1-målet.

Succéåterkomsten kom förstås av sig efter att Leksands lagmaskin slitit segern ur norrbottningarnas händer.

Det känns bittert att bara få en poäng med sig, vi var värda tre, sade Thomas Berglund.

Leksand klättrade från sjunde till femte plats i tabellen efter segern. Luleå ligger kvar på sjätte plats.

Mer läsning

Annons