Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Luleå och Färjestad till semifinal

Annons

Luleå ställs mot Vienna Capitals och Färjestad mot Tappara i semifinalerna i European Trophy.

Luleå tog sig vidare efter kvartsfinalseger i svenskmötet mot Brynäs med 4-3 medan Färjestad enkelt vann sin kvartsfinal mot Slovan Bratislava.

I Albert Schulz Eishalle i Wien var det ingen tvekan om att Luleå var det bättre laget i mötet mot Brynäs, trots att det bara blev en uddamålsseger för norrbottningarna. Brynäs hängde med bra till en början men fick svårt när Luleå drog upp tempot, särskilt i andra perioden.

Vi gör en bra match rakt igenom, lite segt till en början kanske, men sedan tycker jag att vi äger matchen till stora delar. Men det blev onödigt jämnt mot slutet, sade en relativt nöjd Jonas Rönnqvist, Luleås tränare, till TT efter matchen.

"Svag andraperiod"

Men det var Brynäs som tilläts ta ledningen. Jonathan Granström utnyttjade slarv i Luleås försvarszon och satte 1-0 i numerärt underläge, men sedan tätade Luleå till sitt spel och fick sitt snabba passningsspel att fungera, inte minst i power play.

Av någon anledning så svänger matchen efter de första tio minuterna. Jag tycker ändå vi gör det bra i början, men sedan drar Luleå upp skridskoåkningen och vinner mer närkamper. Vi blir lite passiva och vi tappar mycket i andra perioden, det är helt enkelt en för svag andra period av oss, konstaterade Brynäs tränare Tommy Jonsson.

Segerorganisatörer i Luleå var framför allt bröderna Abbott som låg bakom mycket av spelet framåt. Såväl kvitteringen till 1-1 genom Fredrik Svensson som psykologiskt viktiga 4-2 i slutet av andra perioden skedde efter förarbete från de två kanadensarna.

Färjestad vidare - HV71 utslaget

Brynäs försökte komma ikapp i den sista perioden och lyckades skapa ett bra anfallstryck vid några numerära överlägen. Men reducering till 4-3 kom med bara 17 sekunder kvar att spela efter att Brynäs plockat ut Johan Holmqvist, närmare än så kom inte Gävlelaget. Luleå möter nu Vienna Capitals, med svenske tränaren Tommy Samuelsson, i semifinalen på lördag.

I Bratislava övertygade Färjestad och slog tillbaka Slovan Bratislava med 4-1. Färjestad möter i semifinalen finländska Tappara som besegrade HV71 med 2-1, Tapparas segermål kom med endast 49 sekunder kvar på matchuret. Finalen i European Trophy spelas i Bratislava på söndag.\~

Mer läsning

Annons