Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lukas och Linn två höjdpunkter på julspelet i Nätra

Vid julaftonens julspel i Nätra kyrka stack trumpetaren Lukas Johansson och sångerskan Linn Bodin ut allra mest.

Annons

Med ”White Christmas” av Lukas Johansson till Marianne Skoglunds ackompanjemang på flygeln fick julspelet en riktig kickstart. Trumpet är som gjord för att spelas i kyrkor. Vid mitt förra besök den 31 juli i Nätra kyrka var det Lars-Erik Öberg som mäktigt inledde med ”Jag har hört om en stad ovan molnen” från orgelläktaren. Två trumpetsolister som har fått mig att under året åka två gånger till Nätra kyrka.

Julspelet bestod av mycket sång och musik. ”Lovsång till Kejsaren Augustus” av Linn Bodin utklädd till ängeln Gabriel var så vackert så man längtar redan nu efter att få höra mer av Linn Bodin, som kommer till Kom In 19 mars.

Samtliga inblandade i Julspelet gjorde att man fick stor behållning av den dryga timme som det pågick. Ingen nämnd och ingen glömd, men eftersom jag ömmar mest för musiken så måste Gerd Ahnström som Maria, violinisten Tobias Wikman och pianisten Marianne Skoglund få ett omnämnande.

Kjell Larsson

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel