Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lugnande besked om Myhrer

Annons

André Myhrers OS-start ska inte vara i fara, trots knäskadan.

Nya undersökningar under måndagen visade att inget är trasigt i knät.

Det är jäkligt skönt att knät är helt. Jag ser fram mot racet, säger Myhrer till TV3.

Alpinlandslaget har redan fått en allvarlig skadesmäll den här säsongen, när Jens Byggmark drog av ett korsband i ena knät i september. Därför befarade alla det värsta när André Myhrer fick en smäll mot knät under ett träningsåk i Trysil i Norge på söndagen.

Det första beskedet var att skadan var lindrig, men under natten mot måndagen fick svensken en svag svullnad i knät.

Kroppen kan reagera väldigt olika, så att det svullnar behöver inte betyda något i sig, sade landslagsläkaren Per Liljeholm till TT.

Myhrer hade heller inte haft några problem med att stödja på eller belasta knät, men beslutet blev trots det att skicka iväg honom för närmare undersökning med bland annat magnetkamera.

Vätska i knät

Beskedet var lugnande. Inte perfekt, men tillräckligt positivt för att OS-starten ska kunna bli av ändå.

Nu ska jag försöka få svullnaden att gå ned. Det är inte den optimala uppladdningen. Det blir kanske lite mindre skidåkning än planerat men jag är i bra form så det ska nog kunna ordna sig ändå, säger Myhrer till TV3.

Slalomstjärnan tror inte att skadan kommer att påverka honom.

Det är möjligt att det kommer att göra ont men man kommer att gå på så mycket adrenalin så det ska inte vara några problem, säger han.

Enligt Per Liljeholm är skadan närmast att likna vid ett blåmärke i knät. Ett par dagars vila ska räcka för att Myhrer ska få tillbaka full rörlighet.

Magnetkameran visar att inget korsband, inget ledband och inte heller menisken skadats. Däremot hade han en vätskeansamling i knät. De har tömt knät på vätska, som det är nu kommer han att följa sin OS-plan, säger alpine sportchefen Anders Sundqvist till TT.

Väntar på fullträff

André Myhrer väntar fortfarande på en riktig fullträff i vinter, även om han varit tvåa en gång. Han har dessutom ett OS-brons att försvara i slalomen. Efter en fjärdeplats i Turin 2006 fick han äntligen kliva upp på pallen under Vancouver-OS 2010.

Om skadan visar sig vara så lindrig som det nu verkar, tror Anders Sundqvist inte att den ska behöva påverka Myhrers chanser i Sotji.

Jag tror faktiskt att han är i så bra form, att har han inte ont så tror jag inte det är något större problem faktiskt.

Inte heller landslagskollegan Jens Byggmark, som jobbar för Viasat under OS, tror att Myhrer kommer att påverkas om skadan läker i tid.

Sådant här kan ju hända hela tiden, man åker runt hela säsongen med skavanker, det har man alltid. Men André har ändå fått till den träning han vill innan, säger han.

Mer läsning

Annons