Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Luften blir sämre – låt invånarna åka gratis buss"

Annons

För varje år blir luften bara sämre och sämre. Innerstaden är snart igenpackad av bilar. Ta en titt på Nygatan och Storgatan ovanför E4:an. Snart är dessa gator oframkomliga. Detta gäller naturligtvis också många andra platser i Örnsköldsvik.

Varför inte använda pengarna avsedda till utbyggnad av parkeringsgarage, som bäddar för ännu flera bilar i centrum, till att låta invånarna i kommunen åka gratis med våra bussar som för det mesta går halvtomma. Med tätare turer skulle detta passa de flesta som endast behöver bilen till och från arbetsplatsen. Efter en provperiod på till exempel ett år eller två skulle vi alla säkert se skillnaden, även i våra plånböcker.

Då skulle vi visa omvärlden att Örnsköldsviks kommun tar miljöproblemen på stort allvar. Detta förslag skulle kunna bli lika stort för vår miljö som när vi gick över från oljeeldningar till fjärrvärme i våra villor och hyreshus. Vi är redan en god bit på väg genom Mivas verksamhet. Man blir lika glad varje gång man besöker vår miljöstation i Må. All heder åt Miva, ni gör ett gott jobb.

Jag välkomnar andras synpunkter, både positiva men även negativa. Om vi alla hjälps åt kan vi komma en god bit på väg mot hälsosammare stad att leva i för både oss och våra barn och barnbarn.

Miljöfunderaren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel