Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Luciafest i Storfinnforsen

Annons

"Natten går tunga fjät runt gård och stuva" sjöng Forsgårdens luciatåg i fredags kväll när de dök upp på den julpyntade Forsgården. Publiken blev en aning förbryllade när de fick se de sköna "damerna". Lucia själv, Sören Jönsson, var skrudad i både särk och huvudduk. Han hade tappat bort lucialjusen men skam den som ger sig, han valde en brandsäker variant, fem raka och snygga morötter fick pryda hans krona. Tärnorna Karl-Emil Eriksson och Henry Jönsson strålade i kapp med sina ljus och dom sjöng så att väggarna bågnade i den anrika Forsgården.

För övrigt underhöll Ramzel med ljuv musik och underhållande historier. Ramzel är Ramseles stolthet, en fyrmannagrupp som spelar och sjunger allt från visor och ballader till rock and roll.

Sven-Åke Karlsson är gruppens kapellmästare, Nisse på Högda är giarrvirutiosen, Totte Trum från Strinne håller takten, antingen på tvättbräda eller med sitt helt vanliga trumset och sist men inte minst, Tryggve, basisten och sångaren från världsmetropolen Kramfors.

Britt-Marie Sörensson

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel