Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lpo till miljörörelsen: "Släpp vargen och lägg energin på de stora och viktiga frågorna"

I stället för att arbeta med överkonsumtion, klimatproblem och det faktum att cirka hundratalet flercelliga organismer i Sverige står nära randen för utrotning, satsar den samlade miljörörelsen i vårt land all sin energi på att bevara den inplanterade vargstammen.

Vi importerar och transporterar i en omfattning som just nu håller på att förgöra vår planet.

Grönsaker, frukt, bröd, kött, fisk, mjölk och annat transporteras runt utan en tanke på att varje flygfrakt eller långtradarlass bidrar till den globala klimatkatastrofen.

Vi är inne i en spiral som inte går att hejda. Hur ofta hör man miljörörelsen förfasa sig över detta? Miljörörelsen borde stå på barrikaden och uppmuntra lokal produktion, de borde värna odlingslandskapet, stödja fäbodbruket, rennäringen, jakten, fisket, bärplockningen och många fler grenar i den lokala produktionen av livsmedel.

■■ För fler insändare, klicka här.

Om detta hör man inte ett ljud, för miljörörelsens agerande…

… har inget emot att vi rensar haven på fisk.

…sanktionerar rovdjursstammar som aldrig tidigare.

… tillåter att rennäringen, den kanske mest miljövänliga och största livsmedelsproducenten, tvingas avstå 80 000 djur årligen till rovdjuren.

… avstår från att skörda älg, rådjur och andra djur ur vår Herres skafferi i en omfattning som är ofattbar för den som försöker använda så få importerade livsmedel som möjligt.

… hindrar, eller i bästa fall försvårar, animalisk produktion av alla slag.

… tar död på fåravel och fäbodbruk.

… säger ja till förbuskning av det svenska odlingslandskapet och nej till bevarande av unika växter och miljöer.

… säger ja till en östeuropeisk vargstam som kostar oss miljarder varje år. Samtidigt glöms ett hundratal andra arter av, som verkligen är utrotningshotade.

… säger ja till försämrad livskvalitet och förklarar krig mot landsbygden och vi gör vad vi kan för att spoliera det rörliga friluftslivet.

Vi i Landsbygdspartiet oberoende undrar vem eller vilka som är de största tillskyndarna till denna miljövidriga galenskap?

Man tror inte sina ögon och öron när man inser att det är landets miljöorganisationer, alla politiska partier och media.

Man häpnar när de ändå har mage att för skattepengar åka flyg till miljökonferenser runt om i världen.

Till vilken nytta, frågar man sig? Ingen miljöåtgärd är för liten har vi lärt oss. Alla utom de ovan nämnda.

För Landsbygdspartiet oberoende, Lpo:

Magnus Malmsten

Norrtälje

Erika Sörengård

Ordförande Lpo, Ervalla

Gunilla Fluur

Näsåker

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel