Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lösning på gång för Anthill?

Nu ser det ut som om en lösning för kundserviceföretaget Anthill är på gång. Man förhandlar just nu med en intressent som vill ta över verksamheten.

– Det blir formellt klart under mars månad, säger företagets vd Anders Maazon

Annons

Det är nu 15 månader sedan rekonstruktionen av Anthill påbörjades. Rekonstruktören, advokat Mats Emthén, har erbjudit fordringsägarna 12,5 procent av sina fordringar i en ackordsuppgörelse. 90 procent har godkänt uppgörelsen och rekonstruktören tror inte att det ska bli några problem att få med sig de övriga.

Emthén har begärt en ackordsförhandling hos Stockholms tingsrätt, den kommer att genomföras under april. Men dessutom måste Anthill alltså få in nytt kapital i form av en ny ägare och de förhandlingarna har pågått en tid nu. Det är egentligen bara underskriften som saknas.

– Anthill går bra nu. Det var positiva siffror i januari och de ser ut att bli bra i februari också, säger Anders Maazon.

De ekonomiska problem som ledde till rekonstruktionen ska enligt Maazon vara över nu och därmed kan man börja blicka framåt. Den senaste förändringen som gjordes var att lägga ner enheten i Sundsvall och istället koncentrera verksamheten i Sollefteå.

– Vi har kommit igång bra i Sollefteå nu igen, säger Maazon.

För ett par veckor sedan begärdes Anthills huvudägare, Dacke Group, i konkurs. Men Anthill har inte berörts av den eftersom företaget redan var under rekonstruktion.