Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Looptroop Rockers till Urkult

Nyligen återvände Looptroop Rockers till rampljuset med full styrka. I sommar kommer Sveriges största hiphop-export till Urkult och blir därmed festivalens dragplåster.

Tre år efter förra skivan "Good things" är Looptroop Rockers tillbaka med en nya platta. Färska "Professional dreamers" släpptes för drygt två veckor sedan och har hyllats av de flesta kritiker.

I skrivande stund är bandet ute på en fullspäckad Skandinavien turné. När vårturnén är avklarad väntar en lika späckad sommarturné, en turné som bland annat innefattar en spelning på Näsåkers Urkultfestival.

– Looptroop Rockers är Sveriges största hiphop-export och det känns otroligt kul att kunna erbjuda en renodlad hiphop-akt på årets Urkult, säger Eric Torestad, samordnare för Urkult.

Looptroop Rockers, som bildades i Västerås 1991 och har sedan dess gett ut fem fullängdare, består fortfarande av Promoe (Mårten Edh), Supreme (Mathias Lundh Isén), Embee (Magnus Bergkvist) och CosM.I.C (Tommy Isacsson). Den senare hoppade av gruppen 2007, men kom tillbaka i mars 2010. I år firar gruppen alltså 20 år som grupp.

Looptroop Rockers är också kända för sitt engagemang i miljöfrågor, vilket gör dem än mer passande för Urkult.

– Deras starka engagemang i miljöfrågor och deras texter om bland annat globaliseringens konsekvenser tilltalar nog många av våra besökare, menar Torestad.

Eric Torestad är också övertygad om att Looptroop kommer att trivas på Urkult.

– Jag är säker på att bandmedlemmarna kommer uppskatta magin i Näsåker, inte minst efter att de har turnerat på sommarens stadsfester.

Urkultfestivalen hålls i år mellan 4-6 augusti.