Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lööf sätter inga procentmål

Annons

Centerledaren Annie Lööf vill inte sätta något procentmål för väljarstöd i valet nästa år, bara att partiet ska öka i alla val.

Vi har alla möjligheter till det, säger Lööf när partiet avslutar sin stämma i Karlstad.

Lööf och partiledningen ser ut att ha klarat stämman utan större bakslag och har nya miljö- och jobbprogram att gå vidare med för att försöka klättra uppåt i opinionen och undvika att falla ur riksdagen. I riksdagsvalet 2010 fick C 6,6 procent.

Mitt besked till er är: Börja valspurten redan nu, säger Lööf när hon avslutar partistämman och hävdar att C många gånger har visat att ingenting ör omöjligt. Vi är bäst när det gäller.

Hon manar ombuden att ta med sig den goda stämningen och inspirationen hem.

Nu ska vi se till att den energin omsätts i fler väljare, vi ska visa att vi har riktigt roligt när vi träffas och att vi har en bra politik.

Under förmiddagen debatterades profilfrågan landsbygd. Debatten gick ganska smärtfritt för partiledningen. Men en av få saker som gick lite längre än vad partistyrelsen planerat var synen på det som kallas högklassig åkermark. Centern ska nu arbeta för att sådan åkermark ska klassas som riksintresse och att skyddet för den i lag stärks.

Ett ombud beskrev problemet i att en skalbagge som anses värd att bevara men som "det inte är så värst mycket mat på" i dag kan leda till att vägar dras runt skalbaggens hem och över åkermark i stället.

Jag säger att marken ska skyddas. Vi måste bli mer rädda om åkermarken, kommunerna gör inte de prövningar som man behöver göra alla gånger, säger landsbygdsminister Eskil Erlandsson.

Erlandsson tycker att det var bra att kraven på procentmål för självförsörjning med livsmedel inte fick gehör.

Jag är liberal i det avseendet, vi måste ha utbyte med andra. Men vi ska öka matproduktionen, säger Erlandsson och lyfter fram mjölk och kött, sådant som Sverige är bra på.

Mer läsning

Annons