Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lööf: Löfven och Åkesson hand i hand

Annons

Centerledaren Annie Lööf angrep S-ledaren Stefan Löfven när det gäller synen på invandring i sitt tal när Centerns kommundagar inleddes:

Med Jimmie Åkesson i den ena handen och Jonas Sjöstedt i den andra vandrar Stefan Löfven in i 2014 års valrörelse. Stefan Löfven ransonerar solidariteten och säger att den bara räcker till dem med svenskt pass. Facken ska ges vetorätt på vem som ska få komma hit, sade Lööf.

Lööf försäkrade också att Centerpartiet kommer att hålla fast vid valfrihet och privata alternativ i välfärden och ansåg att Vänsterledaren Jonas Sjöstedt är "nästan patologiskt" besatt av sitt motstånd mot vinster i välfärden.

Vi kan inte ha många olika aktörer, konkurrens och stor valfrihet om företagarna inte får tjäna pengar, sade Lööf.

Hon sade sig vara vansinnigt trött på att höra att hon slåss för vinster i välfärden.

Det jag och Centerpartiet slåss för är kvaliteten och valfriheten.

Efter talet lanserade Lööf partiets valplan och en valkampanj som ska föras under parollen "Närdodlad politik". Centerns två viktigaste budskap i valrörelsen blir "jobb i hela landet" och en miljöpolitik som ger resultat.

Lööf vill återkomma senare när det gäller konkreta vallöften.

Målet för Centern i riksdagsvalet är att få mer än de 6,6 procent av rösterna som partiet fick 2010. Men om de usla opinionssiffrorna i den senaste Ipsos-mätningen säger Annie Lööf:

Det är klart att det inte är roliga siffror. De tre andra mätningarna i januari var roligare att läsa. Jag hoppas att det kommer att ge en revanschlusta för centerpartiet, för jag är helt övertygad om att när vi talat om vår politik för jobben landsbygden och miljön, då kommer vi att växa i valet i september.

Lööf litar på partiets förmåga att valspurta och påminner om att Centern i en opinionsmätning bara en månad innan valet 2010 låg på riksdagsspärren.

Vi vet av erfarenhet att vi är inte duktiga på väljare under mellanvalsperioden. Det är på valdagen det räknas och där är jag övertygad om att vi kommer att öka, säger hon.

Lööf lanserade också ett förslag om kvalitetsguider för att hjälpa äldre att välja bäst hemtjänst och äldreomsorg.

Centerledaren avfärdade också förslag om att skolan ska återförstatligas.

Vi behöver inte en kostsam reform som flyttar makt och resurser från elever och föräldrar, sade Lööf.

Mer läsning

Annons