Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lokaltrafiken rustar inför SHM:s konserter

Annons

Ett smärre trafikkaos utbröt vid Friends Arena i samband med fotbollslandskampen mellan Sverige och England i förra veckan. I helgen ska fler än 100 000 personer se Swedish House Mafia på arenan. Stockholms lokaltrafik rustar för anstormningen.

Med start torsdagen den 22 november spelar de svenska housegiganterna Swedish House Mafia tre kvällar i rad på Friends Arena i Solna norr om Stockholm. En bra bit över 100 000 besökare väntas under helgen och Storstockholms lokaltrafik (SL) rustar för ett ovanligt högt tryck på tunnelbanor och bussar.

Den som ska ta sig till arenan gör bäst i att vara ute i god tid. Även en vanlig kväll kan det vara svårt att få plats på tunnelbanans blå linje från centrala Stockholm och ut mot arenan.

Extra avgångar

På bussar, tunnelbanan och pendeltåget har SL satt in extra avgångar mellan Solna och Stockholm, men med tanke på att 35 000 personer samtidigt kommer att vilja ta sig till och från arenan råder stor risk för långa köer.

Arenan öppnar klockan 18 de tre kvällarna. Artister som Sandra Mosh och Nima Khak, Style of Eye och Otto Knows står för uppvärmningen. Enligt arrangörerna börjar Swedish House Mafia spela klockan 21 på torsdagen och klockan 22 fredag och lördag. Konserten väntas vara slut klockan 23 på torsdagen och en timme senare de två andra kvällarna.

Krockar med AIK-match

Torsdagen kommer att vara särskilt utsatt eftersom AIK möter Napoli på närbelägna Råsunda just den kvällen och evenemangen beräknas vara slut ungefär samtidigt.

Den som har tänkt ta bilen till Friends Arena slipper köerna i lokaltrafiken, men kan få svårt att hitta en parkeringsplats. När Sveriges fotbollslandslag nyligen besegrade England på arenan uppstod ett smärre trafikkaos eftersom antalet parkeringsplatser i anknytning till Friends Arena inte på långa vägar räckte till.

Mer läsning

Annons