Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lokalt rekryteringsinitiativ ska locka läkare till Sollefteåakuten

Akuten i Sollefteå hotas av sommarstängning pågrund av rekryteringsproblem. Nu tas ett privat initiativ för att lösa personalproblemen.
– Uppenbarligen har centraliseringen gjort att landstinget är oförmögna att rekrytera till andra sjukhus än Sundsvalls, säger Majed Safaee.

Safaee har på eget initiativ startat en kampanj som går ut på att dammsuga landet efter läkare som vill jobba i Sollefteå i sommar. Via www.soljobb.se söker man efter AT-läkare och kirurger under sommarmånaderna. Nu marknadsförs sidan ute på sociala medier, och den har fått stort genomslag.

Tror du verkligen att ni kommer att lyckas?

– Landstinget har inte lyckats och det säger de nu när det är tre veckor kvar innan man ska fatta beslut. Många är förbannade. Men att bara vara förbannad löser inte situationen. Vi behöver göra det som landstinget ignorerat i flera år på några få veckor, säger han.

Läs också: Hultin (v) rasar över hotet mot akuten

Parallellt med det aktiva sökandet efter läkare har han också dragit igång en insamling. 50 000 kronor siktar han på och de pengarna ska användas till att både locka personal till sjukhuset i sommar och stötta den personal som väljer att bemanna sjukhuset under semestern.

Hur de pengarna ska användas avgörs i samråd med personalen. Det kan handla om alltifrån att hitta boende för läkare med familj till att ordna utflykter med mera.

De anmälningar som kommer in skickas direkt vidare till landstinget.

Majed Safaee är till vardags kommunikationsstrateg på Sollefteå kommun.

– Men det här är ett helt eget initiativ som jag gör utanför arbetstid. Jag kom på det här hemma på kvällen och satte i gång genast. Jag vill hjälpa till att rekrytera, säger han.