Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Löfvens hyllning till Palmes Örnsköldsvik-besök: Han tog sig tid med alla

30 år har gått sedan mordet på Olof Palme. Då var Stefan Löfven 28 år och fackligt engagerad på Hägglunds i Örnsköldsvik. Nu berättar han om mötet med Palme under rundturen på Hägglunds.
– Han tog sig tid när vi gick runt på Hägglunds att prata med metallarna där uppe, säger Stefan Löfven till DN.se

28 februari 1986 mördades Sveriges dåvarande statsminister Olof Palme på Sveavägen. Stefan Löfven berättar nu om mötet hösten 1985 med Palme på Hägglunds i Örnsköldsvik där Löfven var svetsare och fackligt ombud innan mordet.

– En väldigt varm person, han tog sig tid när vi gick runt på Hägglunds att prata med metallarna där uppe. Han visade stort intresse och jag tackade honom för att han tog sig den tiden, och det var nog viktigt för honom också, säger Stefan Löfven till DN.se.

Han minns dagarna efter mordet då han hade svårt att förstå att det var sant.

– Det var ofattbart. Jag förstod inte att det var sant. Sedan lyssnade man mer på radio och tv. Jag tror jag satt en hel förmiddag och försökte bara ta in, säger Stefan Löfven.