Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Loffe" humortävlar mot "Hipp hipp"

Janne "Loffe" Carlsson och Morgan Alling är med i tv-piloten "Min syster och jag", som deltar i en ovanlig tävling. Tittarna ska själva få rösta fram SVT:s kommande humorsatsning.

När SVT ska besluta om nästa stora humorsatsning gör man det i värsta Melodifestivalstil.

Flera produktionsbolag har fått tävla om vilket som kan göra den roligaste serien. Av tre inspelade pilotprogram ska ett väljas ut. Enligt vad TT Spektra erfar kommer bidragen att tävla mot varandra i ett direktsänt program i februari. Det blir dels en jury, dels en tittaromröstning som avgör vilken idé SVT slutligen går vidare med.

Hotell mot politik

Nyheten ska bli offentlig på fredagen, men TT Spektra kan nu berätta om två av de tävlande bidragen.

Det första heter "Min syster och jag" med Janne "Loffe" Carlsson, Maria Kulle och Carina Lidbom. En av dess två medtävlare heter "Starke man", där huvudrollen görs av Anders Jansson från "Hipp hipp".

"Min syster och jag" handlar om ett litet hotell på landsbygden som drivs av två systrar (Kulle och Lidbom). Morgan Alling spelar "Loffe" Carlssons son.

"Starke man" utspelas i kommunalpolitikens värld. Förutom huvudrollen är Anders Jansson också medförfattare till seriens manus.