Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lockades från Västerås till Sollefteå av den norrländska naturen – minnesord över Bertil Wikström

Annons

Bertil Wikström, Sollefteå har avlidit i en ålder av 79 år.

Bertil föddes i Västerås där han växte upp och etablerade ett liv tillsammans med sin dåvarande hustru Siv och två barn.

Som ung blev det Metallverkens industriskola i Västerås, vilket banade väg för hans fortsatta yrkesliv.

Efter utbildningen arbetade Bertil på olika avdelningar inom Asea i Västerås, och förvärvade sig kompetens inom flera olika områden, bland annat som programmerare och senare som lärare på industriskolan.

Bertil var händig och kreativ och byggde själv familjens hus i Hökåsen utanför Västerås, han blev ofta anförtrodd av andra att hitta tekniska lösningar på allehanda ting och maskiner.

Musiken spelade en stor roll i hans liv. I unga år spelade han kontrabas i jazzbandet Åke Birgerssons orkester.

Ett annat framträdande intresse var Svenska Brukshundsklubben, ett intresse som han delade med sin hustru Siv. Intresset grundlades redan i slutet av 1950-talet då han gjorde värnplikten som hundförare på Arméns hundskola i Sollefteå.

Efter många husvagnssemestrar runt om i Sverige lockades Bertil och Siv av den norrländska naturen. I slutet av 1970-talet återvände han därför till Sollefteå, den här gången med sin familj, för att bosätta sig där fram till livets slut.

I sitt fortsatta yrkesliv arbetade han som arbetsledare på Asea i Sollefteå samt säljare på det ombildade ABB, fram till dess han gick i pension 2004.

Bertil blev änkling i slutet av 1980-talet och gifte sedan om sig två gånger.

Mot slutet av sitt liv begränsades han av en sviktande hälsa till följd av hjärtproblem. Bertil var emellertid beslutsam att besegra sin sjukdom, men den 27 november orkade inte hjärtat längre.

Bertil är saknad av sina barn Per och Eva med respektive, barnbarn, brodern Per-Axel och övrig släkt.

Familjen

Annons