Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Livstidsstraff för dubbelmördare

Annons

Livstids fängelse är Kalmar tingsrätts dom för den 56-årige man som mördade ett par i 55-årsåldern på norra Öland förra året.

Det var i december 2012 som mannen sköt kvinnan till döds med ett hagelgevär och misshandlade mannen svårt i huvudet innan han satte eld på garaget, där parets förkolnade kroppar hittades. Mannen hade även ihjäl parets hund.

Enligt den rättspsykiatriska undersökningen led mannen inte av en allvarlig psykisk störning vid brottet. 73 vittnen har hörts under rättegången.

Den 56-årige mannen döms mot sitt nekande för mord, mordbrand och skadegörelse. Sammanlagt 326 458 kronor döms ut i skadestånd till de mördades efterlevande. Domstolen är enig.

Att mannen ljugit om vad han gjort vid tiden för brottet, att det blodbestänkta mordvapnet hittats hemma hos honom och att han raderade graverande sms från sin och sin sambos mobiltelefoner talar med styrka för att han är gärningsman, resonerar tingsrätten.

Domstolen konstaterar att polisens spaningsarbete tidigt riktades mot mannen eftersom han 2007 stod åtalad för ett liknande dubbelmord och mordbrand. I det fallet på sin mamma med sambo.

Mer läsning

Annons