Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Livsfarligt att söka björnen"

Den björn som blev påkörd av en bil sent i går kväll har spårats men ännu inte hittats. Ett stort eftersökningsarbete har avslutats.

Annons

Det var klockan 23:21 i torsdagskväll en polisanmälan kom in om att en bilförare kört på en björn på E4 i höjd med Skule Naturum. Under fredagsförmiddagen har den särskilda insatsgruppen för stora rovdjur genomfört en eftersökning av björnen och förutom särskilt utbildade jägare har även eftersökshundar med erfarenheter av björnspårning använts.

Polisens helikopter har spanat av det aktuella området från luften men björnen har inte anträffats, det finns enligt polisen inga tecken på att björnen ska vara allvarligt skadad.

Eftersöksarbetet har försvårats väsentligt av att allmänheten gett sig ut i skogen för att själva spana efter björnen. Polisen betonar att det både försvårar eftersökningsarbetet och att det är förenat med livsfara att följa efter en skadad björn.

Därför avråder polismyndigheten kraftigt allmänheten från att ta egna initiativ i samband med liknande händelser.

Eftersökningsarbetet är nu avslutat eftersom polisen misstänker att björnen klarat sig utan allvarligare skador.