Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Litet intresse för jakt på bekämpningsmedel

Nästan hälften av landets alla kommuner ska i år delta i ett stort projekt där man jagar förbjudna bekämpningsmedel. Men i Västernorrland är intresset inte så stort. Sundsvall är den enda kommun som deltar i projektet.

Hela kedjan från tillverkning till försäljning kommer att ingå i undersökningen. Leveranserna av farliga kemikalier ska sedan stoppas.

Vid ett liknande projekt för fyra år sedan slutade det med att mer än hälften av de cirka 30 leverantörerna av farliga bekämpningsmedel blev polisanmälda. Många företag fick också betala miljösanktionsavgifter för att man missat att göra produktregisteranmälan.

Miljö- och byggchef Rolf Wickström i Kramfors ser projektet som lovvärt, men berättar att kommunen gjorde ett medvetet val i att inte delta.

- Vi har tyvärr tvingats välja bort projektet för att vi inte klarar av att hinna med detta. Vi har helt enkelt inte nog med resurser, säger Rolf Wickström.


ANDERS LIDÉN
070-316 84 92