Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Liten förening satsar stort

Nästa år hoppas Mellansels IF att det ska bli invigning av Framtidens hus, en lokal satsning för i storleksordningen åtta miljoner kronor.
– Det får hellre ta tid än att vi ska bli skyldiga en massa pengar, säger kanslichefen och projektledaren Roger Fjeldseth.

Det händer mycket i Mellansel, inte minst runt Mellansels IF:s anläggning vid badet och campingen.

– Vi har hållit på med det här projektet sedan 2010, säger Marina Viström på kansliet och syftar på den cirka 400 kvadratmeter stora utbyggnaden, som ska innehålla gym, relax, lokaler för konferenser och en hel del annat.

Förhoppningen är att bygget ska stå klart för invigning någon gång under slutet av nästa år, men mycket beror även på ekonomiskt stöd utifrån.

– Vi hoppas på besked den här veckan från Allmänna arvsfonden – och vi hoppas naturligtvis på ett positivt besked. Vi har sökt 1, 8 miljoner kronor där ifrån, säger Roger Fjeldseth.

Tanken är även att man den här veckan ska ha ett så kallat uppstartsmöte för att informera om hur långt föreningen har kommit med projektet. Just nu står bygget stilla, men utomhus är det mesta klart och även inomhus börjar skalet till något fint att göra sig påmint.

– Man får inte glömma att vi är en liten förening, men att det samtidigt görs en stor insats. Det tar bara lite längre tid när vissa bidrag drar ut på tiden, säger Roger Fjeldseth och påpekar att hittills har föreningen inte fått några bidrag från myndigheter.

När väl Framtidens hus ska vara inflyttningsklart kommer det att handla om ett byggprojekt för knappt åtta miljoner kronor.

– Budget är budget. Men vi ska inte gå under och vi tänker inte nödvändigtvis skuldsätta oss, säger han och tillägger att allt ska handikappanpassas och att bara en hiss i byggnaden kostar i storleksordningen 300 000 kronor.

Mellansels IF har bland annat även sökt bidrag av kommunen.

– Jag tycker att vi borde få något. Vi kämpar på så pass mycket och gör ju det här för att det ska passa alla, säger Roger Fjeldseth och syftar på allt från asylsökande människor till funktionshindrade.

En rundvandring i lokalerna visar att det redan har satsats mycket krut och det handlar om planer, som förmodligen kommer att tilltala de flesta på byn.

– Här ska vi ha en balkong med tak – och jacuzzi, säger Roger Fjeldseth och pekar mot utebadet.

– Och där blir relaxen – med förstklassig ventilation, säger han i nästa andetag.

– Och här ska vi kunna hyra ut till konferenser, säger Marina Viström.

– Ja, det är en spännande framtid vi går till mötes, säger Roger Fjeldseth och kollegan Marina Viström nickar medgivande.

Till sist upprepar duon att om inte stöttningen kommer får bygget hellre dra ut på tiden.

– Det är jättekul om vi klarar det här till nästa år. På något vis känns det som om vi ska få ihop det. Men det är samtidigt inte meningen att föreningen ska bli skyldig en massa pengar.