Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lita på pojkarna över 25

Söker du några som tänder till när det drar ihop sig bör du kika bland de så kallade gamlingarna.
Killarna som var skillnaden då tryggare Modo enkelt besegrade frustrerade Brynäs.

Efter att Per-Åge Skröder bestämde sig för ytterligare två säsonger i Modo har han ett målsnitt på en fullträff per match. Han är ett levande bevis på att mästarlaget tuggar igång i samma takt som slutspelet närmar sig, vilket är en talande rubrik för ett flertal av de mer rutinerade spelarna.

Det kan Per-Åge ta ett helt gäng i hand på.

I början på förra veckan var norrmannen och sportchefen Erik Holmberg överens och redan då hade Skröder börjat få rejäl fart på målskyttet.

Efter signaturen på kontraktet fortsätter puckarna att ramla in och även om han har en bra bit kvar till fjolårsnoteringarna har de allra flesta upptäckt att Skröder är på god väg mot högre höjder.

- Min familj trivs bra i Örnsköldsvik och det var naturligtvis avgörande för mitt beslut. Tryggheten betyder trots allt ganska mycket, sa en svettig Per-Åge och konstaterade att han åtminstone fixat 17 fullträffar så här långt.

- Man försöker inte att bry sig så mycket när det klagas över att jag inte gör mål. Det är bara att kriga på och inte fundera så mycket.

Gårdagens första avbetalning på tvåårskontraktet innebar 2-1 halvvägs in i matchen. Ett friläge i numerärt underläge - det som tämligen ofta bar norrmannens signum förra säsongen.

Brynäs skarpskytt Pavel Brendl kladdade med pucken på anfallsblå och Skröder fick massor av isyta innan han iskallt tvingade målvakten Markus Korhonen till rörelser.

Luckan mellan benskydden utnyttjades skoningslöst.

Modospelarnas individuella skicklighet i jämförelse med Brynäs var påtaglig i går och det var betydligt fler än en glad norrman som kunde kvittera ut ett fullt godkänt betyg.

Karol Krizan gjorde ett flertal så kallade tv-räddningar, men också många oerhört skickliga ingripanden. Brynäs sköt 16 skott mer än hemmalaget och det är ett tydligt skvaller om att Modos guldkeeper är flera klasser bättre än Brynäs Markus Korhonen.

I omklädningsrummet satt Pierre Hedin som tillsammans med Victor Hedman bildade ett bra backpar i förstafemman och njöt över ännu en trepoängare.

Hans 4-2-strut var matchens grannaste där Oscar Steen stod för regin.

- Det är underbart att få spela ihop med Oscar. Han är så stark och gör ett så rejält och bra jobb i defensiven. Det är ungefär på samma sätt som när man får spela med Samuel Påhlsson, sa Pierre lika glad som Skröder, men väl medveten om att det trots allt finns orosmoln.

Skadelistan är den största. I går klev Fredrik Warg av med ryggbesvär efter en halv period och Peter Öberg lämnade in i andra ronden med knäbekymmer.

Pierre har nyckeln till en ny rolig Modo-vår:

- Vi måste få igång alla killar igen.ULF EKLUND
070-643 93 31