Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LISTA: Här är fem spelare Modo borde värva till nästa säsong: "Påminner om Shawn Horcoff"

Slutstriden i SHL är fortfarande het. Undviker Modo kvalet? Vilka lag hamnar topp sex?
Frågorna är många, precis som för SHL:s sportchefer, som redan nu tittar över deras trupper till nästa säsong.
Här listar experten Harald Lückner fem spelare från Hockeyallsvenskan som Modo borde försöka knyta till sig.

Under årens lopp har det fyndats en hel del i Hockeyallsvenskan. I stället för att vända sig utomlands och försöka plocka in största stjärnan på CV:t går det att kolla inhemskt efter doldisar, tidigare supertalanger som falnat eller spelare som inte fått chansen i Sveriges finrum.

Pär Arlbrandt och Robert Rosén är bara två klasspelare som värvats från Hockeyallsvenskan, som senare blivit stjärnor och landslagsspelare.

LÄS MER: Nylander hyllas efter NHL-debuten

Enligt Harald Lückner, den tidigare Mora- och Modotränaren, finns det flera potentiella spetsspelare i Hockeyallsvenskan även i dag. Nu listar C More-experten fem spelare som Modo borde titta lite närmare på inför nästa säsong.

Viktor Amnér, Leksand, 27 år, back

Han öser in poäng och jag tror många lag i SHL är sugna. Men det gäller att sätta in en mycket stabil, defensiv back bredvid honom. Han hade -14 ett tag, nu har -1, men han har brister i defensiven. Offensivt är han riktigt vass.

Éric Castonguay, Tingsryd, 28 år, center

En jättefin center som jag tycker påminner om Shawn Horcoff, som jag hade i Mora under lock outen. Han är först på träningarna, sist därifrån, tar hand om juniorer och han låter andra spelare stå i rampljuset. Han bjöd hem hela laget tillsammans med deras familjer på Halloween till exempel. Det är en riktig lagspelare.

Marcus Nilsson, BIK Karlskoga, 24 år, forward

Marcus vann poängligan i grundserien. Han har en teknik och spelskicklighet som få andra. Han var i AIK ett år, men det var ett turbulent år som var helt fel för honom. Han klarar av att spela i SHL.

Erik Thorell, BIK Karlskoga, 23 år, forward

Här har vi Marcus Nilssons radarpartner, som också skulle klara av att spela i SHL. Han hamnade tvåa i poängligan och jag tror flera klubbar har honom under luppen.

Malte Strömwall, AIK, 21 år, forward

Med rätt omgivning kan han blomstra. Det går inte att sätta honom i en fjärdelina, han måste ha en spelskicklig center bredvid sig som kan sätta honom i lägen. Då kommer han lyckas.

LÄS MER: Öberg har funderat på att lägga av efter hjärnskakningen

LÄS MER: Modo vill värva från SHL-rivalen