Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lisa Hörnblad uttagen till junior-VM

Det var länge sedan som Ångermanland var representerat i junior-VM.
Men nu har det hänt igen.
– Jätteroligt men jag trodde inte att jag skulle komma med så här tidigt, säger Lisa Hörnblad som är yngst i det svenska JVM-laget.

Lisa Hörnblad är bara 17 år. I JVM får man vara 21 år.

– Junior-VM var egentligen inte något mål den här vintern. Det kändes inte så aktuellt. Men jag visste att jag hade chansen, eftersom det gått bättre och bättre.

Lisa Hörnblad tävlar för Höga Kusten Alpina Förening. Tidigare åkte hon för Bjästa Alpina Klubb. Hon läser andra året på Malungs skidgymnasium. Lisa Hörnblads klasskompis Hildur Karlsson blev också uttagen till JVM.

Junior-VM avgörs i Jasna, Slovakien. Lisa Hörnblad kör super-G 2 mars och störtlopp 6 mars. Dessutom är hon med i superkombinationen 2 mars (super-G och slalom).

– Det blir största tävlingen i karriären. Det är hur stort som helst.

Hon tycker det är svårt att veta hur det kommer att gå.

– Jag har ju knappt varit ute och tävlat i världen.

Helgen innan JVM-debuten ska Lisa Hörnblad köra sina första tävlingar i Europacupen – två super-G tävlingar i Österrike.

Hur har din säsong varit så här långt?

– Jag kämpade i början. Det gick bra på träning under försäsongen. Men det fungerade inte så bra i tävlingarna. Jag har alltid höga förväntningar på mig själv. Men det har bara gått bättre och bättre.

– Det är kul att ta steg hela tiden. Och att det kommer nya utmaningar. Men jag vågade inte hoppas att jag skulle bli uttagen till junior-VM så här tidigt.

Om Sporten inte är helt fel ute är Lisa Hörnblad den första utförsåkaren från Ångermanland i JVM sedan Sandra Hälldahl. Hälldahl tog JVM-guld i slalom i Schweiz 1996.