Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lions underhöll på äldreboenden i Sollefteå

Under hela hösten har Lions Club Sollefteå tillsammans med den utmärkte trubaduren Dick Strahl roat våra äldre kommuninvånare med mycket underhållande sång och musik. Dick spelar och sjunger både äldre och nyare låtar på ett väldigt trevligt sätt som alla tycker är bra. I samband med musikstunderna har man bjudit på fika.

Annons

Detta har kunnat göras tack vare Hamberg-Angebystiftelsen som Lions Sollefteå erhåller medel ur varje år med syfte att göra något bra för våra äldre.

De äldreboenden som besökts är Rådomsgården, Graningebyn, Nipudden, Lissgården, Ärebo och Vallänge. Gunillagården kommer att besökas efter Jul.  

Lions Sollefteå genomför och stödjer aktiviteter på olika sätt  lokalt, nationellt och internationellt.  Lokalt med verksamhet som musikstunder, mm på exempelvis på Solgården och Skärvstagården, Luciakröning med kortege, Annorlunda jul, Julgransplundring för barnen, Nya bänkar längs promenaden vid älven, med mera.  

Nationellt bidrar klubben till Cancerforskningsfonden i Umeå, till Diabetesfonden , Till De Glömda barnen, Lions Quest (till stöd våra ungdomars utveckling), med flera centrala mål.

Internationellt sker bidragen till bland annat flyktingläger i Turkiet, till barndaghem för föräldralösa barn i Sydafrika, till syn- och glasögonprojekt i Afrika, med flera länder som inneburit att miljontals fått synen åter eller förbättrad betydligt samt till bekämpning av mässlingen, med mera.

Detta med stora summor tack vare inkomster från i första hand vår loppisverksamhet. Besök gärna Lions Loppis vid ridskolan! Där kan ni fynda! Hjälp Lions hjälpa!

Sven-Erik Söderin

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel