Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Linus Ullmark om supporterhjärtat och kvalångesten: "Åker Modo ur är det ett fiasko"

På andra sidan Atlanten sitter en tidigare Modospelare och följer laget i sitt hjärta.
Linus Ullmark lider just nu – över att Modo återigen tvingas spela kval.
– Åker de ur skulle jag säga att det är fiasko, med den truppen de har, säger han till Viasats NHL-blogg.

Linus Ullmark har tidigare berättat för Sporten om hur han följer Modo Hockey från Buffalo. Nu, i en intervju med Viasat, delar han med sig av sina supporterkänslor för Modo.

– Jag har full koll på vårt hjärtelag, nu får jag äntligen vara supporter. Men det känns rent förjävligt nu, även om man håller hoppet uppe hela tiden. Man vill att grabbarna ska prestera och vinna sina matcher. Jag har sett nästan alla matcher, säger Ullmark som lider med klubben som är i ett nytt kval.

– Åker de ur skulle jag säga att det är fiasko, med den truppen de har. Men ser man till hur de spelar när de spelar som bäst så ska det mycket till om de ska åka ur.

LÄS MER: Ullmark om NHL-livet, största hindret – och Modos betydelse: "Jag lever min dröm"

Lugnviks-sonen hyllar draget att byta ut den tidigare tränartrion och att Per Svartvadet lyfte in Andreas Johansson och Fredrik Olausson.

– Jag gillar hela biten med att plocka in ”AJ” (Andreas Johansson). Han fick lite fason på hela spelet, från anfallszon hela vägen till försvarszon. Sedan har det varit lite upp och ner de senaste matcherna.

Själv har Ullmark spelat både slutspel och kval med Modo. Han berättar för Viasat att det inte skiljer så mycket mellan de två spelformerna.

– Det är ingen skillnad i sig på kvalspel och slutspel, det är samma nervositet. Enda skillnaden är man har en större tanke på att det kan gå åt helvete. Det kanske är lite klyschigt, men rädslan att förlora får aldrig vara större än viljan att vinna. Åker du ut och tänker på det så slutar det med det.

Viasat: Klarar de sig?

– Jaja, jag är väldigt positiv till hela deras trupp, hela vägen från målvaktsspelet.

LÄS MER: Anders Forsberg orolig för Ullmark – berättar även om tunga fjolåret: "Kunde inte träna"