Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Linköpings segertrend fortsätter

Ingenting kan hejda Linköping - inte ens Djurgården på Hovet.

Den sjunde raka segern kom efter 3-2 i sudden death.

Elitseriens två formstarkaste lag före landslagsuppehållet drabbade samman på Hovet på annandagen. Djurgården hade fyra raka segrar och fem raka matcher utan förlust medan gästande Linköping hade hela sex raka segrar i bagaget.

Djurgården öppnade starkast och var nära att ta ledningen både en och två gånger. I stället var det Linköping som genom Jan Hlavac gjorde ett 1-0 i den elfte minuten efter en fin passning av Magnus Johansson.

Dif var hetare också i den andra periodens inledning och kvitteringen kom efter tre minuter. Den landslagsmeriterade Mika Hannula, som skrivit ett korttidskontrakt över fyra matcher och gjorde debut mot Linköping, kunde helt omarkerad göra 1-1. Hemmafansen fick dock inte jubla länge, fem minuter senare var det dags för nästa bortamål, den här gången genom Mattias Carlsson.

Men helt rättvist kvitterade Djurgården igen, i sin 400:e match för klubben gjorde lagkaptenen Jimmie Ölvestad 2-2. Dif fortsatte att dominera i den tredje perioden men på övertid satte Linköpings Magnus Johansson 3-2.