Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linköpings kris allt djupare

Annons

Svackan blir allt djupare för krislaget Linköping.

På tisdagen åkte de på sin fjärde raka förlust när Leksand vann med 5-2.

Nu är det riktigt tungt. Efter två perioder var vi helt säkra på att vinna den här matchen, men det gick inte alls, säger Linköpings lagkapten Magnus Johansson.

Nu har Linköping bara vunnit en av sina sju senaste matcher i ishockeyns SHL. Trycket på laget ökar och kvalseriestrecket blir alltmer som ett spöke i samband med varje träningspass och matcher.

Magnus Johansson erkänner att det märks inom laget:

Visst, men samtidigt ska vi vara glada över att det finns ett stort intresse att följa oss och SHL. Det trycket måste vi klara att hantera.

Magnus Johansson fortsätter:

Det värsta är att vi ser ingen enkel lösning på problemet. Det handlar i stället om en mängd små faktorer som vi måste justera och det är inte så lätt.

I takt med att Linköping radar upp förluster så minskar också självförtroendet inom laget. Den här situationen hade ingen av spelarna kunnat föreställa sig innan säsongen.

Hjärnan är ett komplicerat organ som är svårt att förstå sig på. Men nu är det viktigt att vi ändå förblir mentalt starka. Samtidigt är självförtroende en färskvara, säger Magnus Johansson.

Det märktes också att det var ett mentalt svagt lag som mötte Leksand, trots att de vunnit de säsongens tidigare fyra matcherna mot Leksand med totalt 22-4.

Nu var det Leksand som gasade på och Linköping hade svårt att hänga med i svängarna. I mitten av den andra perioden stod det också 2-0 till Leksand och det såg ut som att hemmalaget skulle gå mot en enkel seger.

Då fick Linköping en gratisbiljett till att återkomma i matchen. Chad Kolarik reducerade och strax därpå klarade Linköping ett boxplay i tre mot fem i 1.25 minuter. När den pärsen var över kvitterade Kolarik till 2-2.

I andra periodpausen trodde alla i laget att vi skulle vinna. Det kändes som vi var på väg att ta över, berättar Magnus Johansson.

Men i tredje perioden avgjorde två "tungviktare" för Leksand. Patrik Hersley gjorde 3-2 vilket var hans andra mål för dagen och hans 21:a för säsongen vilket är ett tangerat målrekord för backar i högsta serien.

Det kändes stort att få göra de två målen, speciellt när jag visste att pappa (Peter) satt på läktaren, säger målskytten.

Mer läsning

Annons