Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Linköping bröt tung bortasvit

Linköping bröt sin tunga svit med fem bortamatcher i rad utan seger när laget besegrade Luleå med 3-2 i Coop Arena på torsdagskvällen.

Luleå fick en drömöppning med mål redan efter 13 sekunder i matchens första byte. Karl Fabricius slank in framför Linköpingskassen i sin 401:e elitseriematch och gjorde 1-0 bakom en förvånad Fredrik Norrena.

Hemmalaget fick sedan chansen att utöka ledningen på straff, men Pär Arlbrandt lyckades inte överlista Linköpingsmålvakten.

Linköping skapade många chanser men fick vänta till slutet av perioden innan kvitteringen kom. I numerärt överläge gjorde Mikael Håkansson 1-1 med ett hårt dragskott.

Mittrundan blev jämn. Linköping var vassare framåt, men Luleå bjöd på lysande försvarsspel och höll undan. I slutet av perioden kunde dock Jan Hlavac ge Linköping ledningen. Målet kom när Luleåspelaren Thomas Raffl fallit i egen zon.

Sista perioden blev spännande när Luleå försökte komma i kapp. Men i stället kunde Linköping öka på ledningen till 3-1 när Jaroslav Hlinka på egen hand åkte igenom Luleåförsvaret och sprätte pucken i mål.

Luleå reducerade till 3-2 i slutminuten när laget tagit ut målvakten.