Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linköping bröt trenden

Annons

Linköping har under säsongen varit måglatt i båda ändar av hockeyrinken.

Mot Färjestad så tätade östgötarna till defensiven - då stannade

förlustsviten vid fyra matcher.

Förutom att vi tog för många utvisningar så var det bra hela vägen, sade

lagkaptenen Magnus Johansson efter 4-2-segern.

Med poängspelare som Simon Hjalmarsson och Pär Arlbrandt samt seriens målkung Chad Kolarik har offensiven aldrig varit ett problem för

Linköping. Det är bakåt det läckt - och det rejält. Mot Färjestad tätades luckorna effektivt och då kom också den efterlängtade fullpoängaren.

Vi ville verkligen vinna i kväll. Spelarna täckte skott och hjälpte målvakten på ett sätt de inte gjort i de senaste matcherna, sade Roger Melin, tränare i Linköping.

Offerviljan behövdes som mest i den första perioden då gästerna drog på sig fyra utvisningar.

Åtta minuter i power play utan knappt någon jättehet målchans. Det är en orsak till att vi inte kunde vinna matchen. Linköping krigade till sig tre poäng, sade Leif Carlsson, tränare i Färjestad.

Magnus Johansson och kompani gjorde sitt jobb grundligt i egen zon och såg till att målvakten Christian Engstrand fick fri sikt på avsluten.

Det var under utvisningarna som Färjestad satte tryck på oss. I spel fem mot fem hade Färjestad inget övertag, sade Magnus Johansson.

Färjestad hade 30 avslut på Christian Engstrand i de två första perioderna. Ändå ledde gästerna matchen med 3-1 inför den sista perioden.

När Jack Connolly reducerade till 3-2 i spel fem mot fyra efter en sargstuds i Färjestads sjätte försök i spel i numerärt överläge så vädrade

Leif Carlsson morgonluft.

Jag trodde vi skulle få lite luft och energi av målet, men det blev tvärtom. Linköping tog kommandot och vinner helt och hållet rättvist, sade

Carlsson.

Mark Matheson (1-0) och Chad Kolarik (3-2) såg till att befästa Linköping som SHL-hockeyns ledande lag i spel i numerära överlägen.

Några av förlusterna har tagit hårt på vissa av spelarna. I kväll bet alla ihop och krigade enormt mycket. Jag vet att Färjestad saknade ett antal spelare, vilket gjorde jobbet lättare för oss, sade Melin.

Karlstadslaget hade åtta spelare på frånvarolistan, mot Linköpings sex. Linköping går till OS-uppehåll efter lördagens möte mot seriejumbon AIK.

Det vore skönt med tre nya poäng och visa att det här verkligen är etttrendbrott sade Magnus Johansson.

Mer läsning

Annons