Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindström ska ge allt före jul

Annons

Skidskytten Fredrik Lindström kom fyra i jaktstarten i Hochfilzen förra veckan - i dag tävlar han igen i världscupen, i sprintloppet i Pokljuka.

TT: Har du konserverat formen från förra veckan?

Det är svårt att säga. Jag har känt mig lite trött, det brukar bli så när man kommer till tävlingarna tredje veckan i följd. Så de här dagarna inför tävlingarna har jag mest tagit det lugnt - har aktiverat musklerna men inte tröttat ut dem, säger Lindström. I skyttet är tendensen tvärtom, ju mer jag tävlat desto tryggare känns det. Skyttet känns stabilt. Det var så klart stärkande med fjärdeplatsen. Jag fick verkligen ihop både skyttet och skidåkningen. Så det tar jag med mig till de här tävlingarna.

I dag är det lucia och snart är det jul, några starter kvar.

Nu gäller det att samla de krafter man har kvar och ge allt. Det är sista svängen före juluppehållet och även om man är trött får man försöka att vrida ur det sista ur kroppen. På söndag är det säsongens första masstart, det loppet ser jag fram emot lite extra. Det gick bra i masstarterna i fjol och det är en väldigt rolig tävlingsform. Det är mer taktik och mer av det mentala spelet, det är något som jag trivs med.

Mer läsning

Annons