Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lindström bäst i VM-historien

Annons

Det var inte Emelie Lindströms svåraste poäng i VM, men det var med den som hon skrev historia. Den finländska målvakten Jonna Mäkelä hade mängder av mäktiga utkast i semifinalen mot Sverige. Och så hade hon ett riktigt uselt. Det hamnade rakt hos Lindström och som den målskytt hon är gjorde hon inget misstag i friläget. En snabb, läcker dragning till höger och en enkel backhand i mål. Det innebar 2-1 till Sverige men det innebar också att Emelie Lindström blev den kvinnliga spelare som gjort flest poäng i ett enskilt VM - 22 stycken.

Kul, men just nu är det bara en axelryckning, säger Lindström till TT efter 10-2-segern och poängterar att det händer viktigare saker redan på lördagen. Det här betyder inte så mycket, jag vinner mycket hellre ett VM-guld, säger Lindström inför finalen mot Schweiz.