Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lindsey Vonn skadade handleden

Amerikanska alpinstjärnan Lindsey Vonn, en av de stora favoriterna inför OS, fick ett felskär och föll våldsamt i slalomtävlingen i österrikiska Lienz i dag.

Efter fallet låg hon kvar ett tag i snön men kunde sedan, med vänsterarmen i mitella, ta sig ner på egen hand. Hon klagade efteråt över en skarp smärta i vänsterarmen.

Lindsey Vonn undersöktes senare på sjukhuset i Lienz, där man kunde konstatera en lättare variant av handledsbrott.

Det syntes inget på röntgen, men magnetkameraundersökningen visade att jag har många små frakturer och en stor blödning över handleden, säger Vonn till österrikiska tv-kanalen ORF. Det gör ont och jag vet inte hur det kommer att se ut de närmaste dagarna och veckorna.

Enligt läkaren Eduard Sporer är det dock teoretiskt möjligt att Vonn kan stå på start redan i tisdagens slalom i Lienz.

Det är inte ett klassiskt handledsbrott. Hon har stora smärtor nu, men om hon känner sig bra skulle hon kunna starta på tisdagen, säger Sporer enligt tv-kanalens hemsida.

Kathrin Hölzl, Tyskland, vann dagens tävling. Manuela Moelgg, Italien, blev tvåa och Taina Bairoz, Frankrike, trea.

Svenskorna Maria Pietilä Holmner och Anja Pärson körde upp sig i det andra åket. För Pietilä Holmner räckte det till nionde plats, medan Pärson blev elva.

Jessica Lindell Vikarby slutade på 27:e plats.