Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lindgren kommunchef trots hårda protester

Lillemor Lindgren får jobbet som kommunchef i Härnösand trots hård kritik från den politiska oppositionen och de fackliga organisationerna.

- Hon är kompetent, därför valde jag henne, säger kommunalrådet Anders Gäfvert (m).

Tillsättningen avgjordes på tisdagen efter en votering i kommunstyrelsen där Gäfverts utslagsröst som ordförande blev avgörande. Voteringen slutade 8-7.

- Lillemor har bra kompetenser. Hon sköter ärendehanteringen på ett bra sätt och har ett upparbetat kontaktnät. Hon kommer utifrån och ser saker på ett annat sätt vilket är bra för kommunen, säger Gäfvert.

- Men det här är ingen politisk rekrytering och hon har inte fått uppdraget på sina politiska meriter utan på grund av sitt stora kontaktnätt både i Stockholm i EU och i andra delar av världen, fortsätter han.

Beslutet får hård kritik. Vänsterns Lars-Gunnar Hultin säger så här.

- Hon är inte rätt människa för jobbet och har redan genom sitt sätt att agera skapat en stor oro bland personalen. Det är ett olyckligt beslut eftersom det också handlar om en politisk tillsättning då Lindgren har ett förflutet hos moderaterna.

Fyra av fem fack är kritiska till beslutet. Det är SKTF, Lärarförbundet, LR, kommunal. Endast Jusek förordade Lindgren.

Lillemor Lindgren har ett förflutet som diplomat och har arbetat på många ambassader världen över. Det senaste året har hon vikarierat som kommunchef i Härnösand.OLA THELBERG
070-218 31 09

Webbredaktör
MADELENE HOLMGREN
070-650 31 67