Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindell Vikarby går för guld

Annons

Förra gången slutade det i tårar. Nu bär hon favoritskapet med harmoni och längtan. Jessica Lindell Vikarby gör sitt nionde stora mästerskap. Och älskar att vara guldtippad.

Det betyder ju bara att jag åkt bra, säger hon.

Jessica Lindell Vikarby har skakat av sig urkörningen i super-G:n i söndags. Nu står hon inför sitt livs OS-chans efter några halvlyckade insatser i Turin 2006 och Vancouver 2010. Och, inte minst, efter tunga skador - den senaste just under VM i Val d'Isère - och motivationsbrist när ännu en försäsong drog i gång i fjol.

Annat var det dock inför VM i Val d'Isère 2009, då svenskan också var stort medaljhopp. Den gången blev pressen nästan för stor, det ska inte hända på nytt i Sotji.

Jag känner mig fri. Det här med press? Nej... inte längre. Det här är en dag som jag har sett fram emot väldigt länge, säger 30-åringen inför tisdagens storslalom.

Bakom Lindell Vikarby ligger Maria Pietilä Holmner tvåa i storslalomcupen, medan både Kajsa Kling och Frida Hansdotter aspirerar på topplaceringar. Dags att ge längdåkarna svar på tal?

Det har varit fantastiskt att se dem leverera i längden. Men vi har bra chanser nu, både i storslalom och slalom, säger alpine damchefen Fredrik Steinwall.

Mer läsning

Annons