Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lindblad kom med i utvecklingslandslaget

Anton Lindblad från Sollefteå Skidor IF får inte plats i A-landslagets träningsgrupp kommande säsong. Lindblad återfinns i utvecklingslandslaget.

24-årige Anton Lindblad ingick i landslaget den gångna säsongen. Men Lindblad nådde inga större resultat.

Lindblad får sällskap i utvecklingslandslaget av förre Hägglundsåkaren Simon Lageson, 21, som numera tävlar för Åsarna IK.

A-laget består av tio damer och åtta herrar. I utvecklingslaget finns åtta damer och elva herrar.

Landslagsledningen har de senaste veckorna utvärderat VM-säsongen och analyserat vad som kan utvecklas och göras bättre i framtiden. En konkret åtgärd är att sjösätta en riktad sprintsatsning där åkare från a-laget och u-laget kommer att ha fyra gemensamma läger.

– Vi vill höja kvaliteten på sprintträningarna och skapa möjligheter till flera och tuffare utmaningar i tävlingslika situationer. Vi tror att den här modellen med att optimera för sprintarna ska ge effekt, säger förbundskaptenen Rikard Grip i ett pressmeddelande.

Grip har ett rutinerat damlag och ett herrlag som är inne i en stor generationsväxling. Johan Olsson, Daniel Richardsson och Lars Nelson saknas och ersätts med nya hungriga förmågor som Falun-Borlänges Simon Andersson och Stockviks Anders Svanebo.