Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindberg vann spurten av Tolvstjärnsloppet

/

Efter en rafflande spurtstrid stod Härnösand CK:s Emil Roos Lindberg som vinnare i Tolvstjärnsloppet 2013.
– Jag trodde aldrig jag skulle klara det, säger Lindberg som var helt slut vid målgången.

Annons

Efter att ha haft ledningen i flera mil kunde 21-årige Emil Roos Lindberg från Härnösand skymta en konkurrent bakom sig.

– När det var fem kilometer kvar hade jag räknat hem segern. Så först kändes det lite bittert att se honom komma, säger Lindberg som fick multisportaren Henrik Enberg i hasorna med tre kilometer kvar.

– Det var bara att fokusera på att köra. Och tänka på att han var lika trött som jag.

På upploppssträckan var de båda jämsides. Ingen ville ta täten. Men efter lite klassisk taktikkörning bestämde sig Lindberg och drog ifrån.

– Kul att ha fått vinna en spurt igen. Jag har krampat i alla muskler. Jag trodde aldrig jag skulle klara det, vanligtvis när jag tävlar och det är så här varmt måste jag ibland stanna och stretcha under loppets gång, säger han och fortsätter:

– Men det var en riktigt rolig bana. Bra variation med backar och grusvägar.

Någon som höll med om det var tvåan Henrik Enberg, tävlandes för multisportlaget Statkraft från Umeå. Trots att han fick se sig slagen med tio sekunder i spurtstriden.

– Bittert. Men jag gav allt jag kunde i alla fall.

Förutom Tolvtjärnsloppet var den här tävlingen den sista av fyra i Ö-vikscupen. 18-årige Niklas Sjölund från Härnösands CK missade pallen i Tolvtjärnsloppet, men blev tack vare en fjärdeplacering totalvinnare av Ö-vikscupen.

– Väldigt kul. Jag hade åkt hit för den tävlingen, och visste att jag låg delad etta inför den här tävlingen, säger han och fortsätter:

– Och den här tävlingen var väldigt tuff. Nästan för tuff. Det var väldigt mycket backar, men samtidigt härligt med en riktig genomkörare.

Annons