Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Linblommans julgåva delades ut till barn och ungdomar med speciella behov

Julen är en högtid med starka traditioner som många av oss associerar med gemenskap och glädje. Men för många är verkligheten en helt annan. Barns liv ser olika ut. Och det kan vi på olika sätt hjälpa till med.

För att stödja barn som har det svårt bedriver Rebeckalogen nr 32 Linblomman ett projekt sedan några år tillbaka. Projektet innebär att i samverkan med Svenska kyrkan årligen skänka tiotusen kronor till Barn och ungdomar med särskilda behov. Kravet är att gåvan ska gå till lokala ändamål och till de barn som har det svårt. Vid projekttidens utgång år 2018, har alla församlingar inom Örnsköldsvik fått ta del av gåvan.

Den 15 december hade turen kommit till Grundsunda församling där vi möttes av Ordförande Barbro Olsson i kyrkorådet för Grundsunda församling. Ett dignande julbord med hembakta hällakakor, lussebullar och kakor mötte oss och vi kände oss verkligen välkomna. Därefter kom delar av kyrkorådets styrelse Doris Hamberg och Carina Åström. Kyrkoherde Kurt Enberg hälsade oss välkomna och deltog vid överlämnandet av julgåvan. De Rebeckasystrar som representerade R32 Linblomman var Ann-Britt Grundström, Helén Östmar Rosdahl och Inger Nordwall.

Doris Hamberg informerade oss om barnverksamheten i Grundsunda. Barntimmar för barn mellan 4–5 år, Juniorer 9-10 år, Safirerna 6-8 år, Banafjälsgänget 6-13 år. Doris Hamberg berättade att det finns barn och familjer som har det extra svårt under julen och därför känns gåvan mycket värdefull. Barbro Olsson kommer att återkoppla till oss Linblommor och berätta om vilka barn som fått ta del av gåvan. Vi tackade för den fina stunden av värme och gemenskap.

Vi besökte även en av våra medlemmar när vi var i Husum. Lycklig och överraskad blev vår Rebeckasyster som spred värme och självkänsla. Det märks tydligt att hennes vägvisare här i livet är glädjen.

När vi passerade Örnsköldsvik på hemresan så kom snön på mjuka tassar. Ljus strålade ut från skyltfönstren. Granar stod redo i parken. Det kändes som att kärleken till våra medmänniskor räcker långt när vi i mörkret har tänt ett ljus för barn i utsatthet och när vi ser ljuset i andra människor.

Inger Nordwall

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel