Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lihagen opereras på nytt efter nyår

Annons

Niklas Lihagens hjärta stannade plötsligt i den hockeyallsvenska matchen mellan Örebro och Bofors den 13 december. Men efter snabbt agerande av domare och sjukvårdare återupplivades Örebrospelaren och fördes till sjukhus. Nu är han hemma igen, men om och när han kan vara tillbaka på isen igen är högst oklart.

Jag är bara så tacksam att jag lever. Det tänker jag på minst femton gånger om dagen. Och jag tänker att när jag tar mig igenom det här så kommer jag ut flera gånger starkare på andra sidan, säger Lihagen till Nerikes Allehanda på nätet.

Lihagen fördes först till lasarettet i Karlskoga innan han skickades vidare till universitetssjukhuset i Örebro. Där har han opererats tre gånger.

Läkarna har hittat två medfödda hjärtfel. Det ena är en klaff som inte fungerar som den ska, vilket gjort att hjärtat fått arbeta hårdare än det ska. Det andra är en extra nervbana, och den har de försökt ta bort men inte riktigt lyckats.

Efter nyår ska Lihagen tillbaka till sjukhuset för ytterligare operationer, både av nervbanan och hjärtklaffen.