Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lidl vill till Kramfors - igen

Matvarukedjan Lidl är åter intresserad av att etablera sig i Kramfors.

Lidl är som tidigare i första hand intresserad av att köpa fastigheten där busstationen är belägen (se faktaruta).

I Kramfors har Konsum Nord planer på att avyttra den fastighet man har vid torget för att bygga en ny butiksbyggnad på en annan central plats. Det är troligen mot bakgund av Konsums planer som nu Lidl skrivit ett brev till Kramfors kommunstyrelse och kommunfullmäktige.

I brevet skriver Lidl etableringschef Jonas Strömvall bland annat: "Vid en eventuell försäljning av fastigheten Limsta 18:41 vill Lidl att det blir ett offentligt anbudsförfarande. Om kommunen avser att sälja på annat sätt så vill Lidl beredas tillfälle att lägga ett bud".

- Jag kan inte dra någon annan slutsats än att Lidl nu är intresserad igen av Kramfors, säger kommunchefen Mats Hasselryd.

Innan tomten kan bjudas ut till försäljning måste en ny detaljplan göras över området. Sedan lär det dröja till 2010 innan busstationen kan flyttas.

- Men vi ser helst en tidigare etablering och då finns ju andra alternativ i närheten, säger Mats Hasselryd.


STEN ENGBLOM
070-320 49 70