Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lidl och Konsum vill bygga i Kramfors

Lidl vill satsa i Kramfors igen. Samtidigt är Konsum intresserat av att bygga nytt i centrum. Och det finns en intressent som kan tänka sig att ta över det nuvarande Konsumhuset.

Om alla pusselbitar faller på plats kan det hända mycket med affärslivet i Kramfors.

- Både Lidl och Konsum vill ha ett centralt läge nära systemet och då är ju busstationsområdet intressant. Så det gäller att försöka hitta något där båda känner att de får relativt bra utrymme, säger näringslivssekreterare Conny Eriksson.

Att utnyttja området där doktor Barks villa ligger för affärsändamål är en annan idé som väckts. På det viset skulle centrum och Dollarstore knytas ihop mer.

När det gäller Konsums byggplaner så hänger det bland annat på om man lyckas sälja de nuvarande lokalerna.

- Om Hagagallerian blir av kanske det inte är så stort intresse för området nedanför Dollarstore medan området vid doktor Barks villa är bättre om allt koncentreras till centrum. Samtidigt måste vi tänka på att området vid doktor Barks är en grön oas och det är viktigt att det inte bara blir betong i området.MARGARETA CRONQUIST
070-650 24 61


Webbredaktör
MADELENE HOLMGREN
070-650 31 67